2019. január 7., hétfő

Tökéletesnek lenni

"Ne legyünk tökéletes anyák, nem is tudunk azok lenni, ne szorongjunk, ne görcsöljünk hát ezen. Éljünk úgy, mintha többé-kevésbé normális emberek lennénk. Az élet nehéz, és együtt küzdjük magunkat végig ezen a gyerekeinkkel. Nem kell zseniálisnak lennünk, de fontos, hogy amikor csak lehet, legyünk jelen, kongruensen, azaz önmagunkkal azonosan." Dr. Vekerdy Tamás

Hát nem is tudok tökéletes lenni egy ma EgyHónapossal és egy ma HuszonkilencHónapossal. Pont 28 hónap van köztük. Egy Lány, egy Fiú. Leírhatatlan Öröm!

...nagyon bírom az Öreget, alig várom, hogy a következő előadására eljuthassak. Szemtelenül őszinte, nagy tudású, humoros, és tetszik az előadásmódja is. 

És még egy kis szösszenet tőle:
 Mit üzenne az édesanyáknak, mit tegyenek, hogy gyermekeik boldogok legyenek?– Próbálják meg jól érezni magukat, mert az nagyon fontos a gyereknek. Tudjuk, hogy a gyerekek kiszívják a vérünket, rágják a húsunkat. Ez így van, ezért meg kell néha szabadulni tőlük. Időként kell, hogy anya is szabadon lélegezzen, elmenjen a férjével vacsorázni, moziba, hogy aztán a gyerek újra egy pihentebb, rághatóbb anyát kapjon vissza. Nagyon fontos, hogy az anya jól legyen. Hogy tudjon örülni az életnek és a gyereknek, és ne csak szenvedjen tőle és a rengeteg tennivalótól.
Könyörögve kérem az anyákat, hogy ne vasaljanak, mert a vasalás egy pokol. Nem lehet úgy háztartást vezetni, mint régen, amikor nagycsaládok éltek együtt, és amikor háztartási alkalmazottak voltak. Legyen rendetlenség a lakásban, legyen kedély az otthonban, lustálkodjon, pihenjen az anya. Ne adja át magát ezeknek a hajszolásoknak, amit a külvilág és nem egyszer, mi férfiak szeretnénk kipréselni a nőkből.


3 megjegyzés:

 1. Oh, gyermekáldás :) micsoda öröm <3 szeretettel gratulálok Nektek és nagyon jó egészséget kívánok Mindannyiótoknak !

  VálaszTörlés
 2. Nahát! Nem is írtad, hogy újabb áldás érkezik... :)
  Sok erőt Neked, sok-sok örömteli percet együtt, és persze jó egészséget mindenkinek!

  VálaszTörlés
 3. Ja, és én sem voltam soha tökéletes, de szerintem ezt csak mi várjuk el magunktól...

  VálaszTörlés

Kincset érő szavad:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...