2015. február 13., péntek

Péntek 13.

És? Kit érdekel? Engem/minket egyáltalán nem.

A postán van egy tábla kitéve, melyen sorsjegyek vannak, rajta egy fekete macska a Péntek 13. felirattal. Nem tetszik. Miért szerencsés ez a nap? Vagy szerencsétlen? Miért hisznek oly mágikusan benne? Vagy nem hisznek? A kereső alapján egy cikket találtam. Történeti hátteréről itt olvashattok:

"Péntek tizenharmadika legendája a néprajzkutatók szerint valószínűleg két (a 13 mágikus szám és a pénteki nap) egymástól független babona összeolvadásából jött létre, valamikor a huszadik század elején."

Ami bosszant, hogy bibliai alapokra vezetik vissza a cikkek: pénteki napon feszítették meg Jézust, pénteki napon ölte meg Kain Ábelt, a 13-as számot pedig az utolsó vacsorát ülő személyek számára vonatkoztatják és hogy az őt eláruló Júdás 13-dikként ült le az asztalhoz... bla-bla-bla.

Nem értem, hogy miért kell rossz színbe hozni a Bibliát... ezek után hogyan higgyenek benne azok, akik babonások?!

Ézsaiás 8,19 így ír a babona büntetéséről: "Ha majd azt mondják nektek, hogy forduljatok a halottidézőkhöz és a jövendőmondókhoz, akik suttognak és mormolnak, ezt feleljétek: Nem Istenéhez kell fordulnia a népnek? A holtakhoz kell fordulni az élő helyett?"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kincset érő szavad:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...