2014. június 14., szombat

Mi választhat el?


"Mi választhat el bennünket Krisztus szeretetétől? Elnyomás, szenvedés, nyomor, nehézségek, üldözés, éhínség, ruhátlanság, életveszély, vagy akár ha meg is ölnek bennünket? Nem, egyik sem! ...minden nehéz helyzetben mi vagyunk a győztesek! Sőt, még annál is többek. ...mert Isten szeretetétől semmi, de semmi nem tud minket elválasztani - ebben egészen biztos vagyok! Sem halál, sem élet, sem angyalok, sem az uralkodó szellemek, sem ami most van, vagy ami ezután következik, sem azok, akiknek hatalmuk van, semmi, ami a magasságban vagy a mélységben van, semmiféle teremtmény sem választhat el bennünket Isten irántunk való szeretetétől, amely Urunkban, Jézus Krisztusban mutatkozott meg." (Róma 8,35-39, egyszerű fordítás)


Tegnap a körünkben ez az igerész volt a téma, mely kapcsán eszembe jutott a szudáni kismama, akit a keresztény vallása miatt ki akartak végezni hitehagyás vádjával. Kötél általi halált szabtak ki rá, mert egy keresztény férfihoz ment feleségül, holott Szudánban muzulmán nő csak muzulmán férfival házasodhat. Terhes volt a kislányával, húsz hónapos fiával együtt bebörtönözték. Az volt a terv, miután megszül, felakasztják. Kapott három napot a bírótól, hogy megtagadja keresztény hitét, de ő nem tette. Híre ment szerte a világban a története és a hírek szerint május végén felmentették.

Ezen gondolkodtam mostanában. Bár nem ismerem Isag életét, mégis úgy érzem, egy csoda részese lehetett Isten által. A hite életben tartotta.

Te megtagadtad volna a kereszténységedet három nap alatt vagy vállaltad volna a kötél általi halált Jézusért?

...mert Isten szeretetétől semmi, de semmi nem tud minket elválasztani - ebben egészen biztos vagyok! Sem halál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kincset érő szavad:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...