2013. augusztus 22., csütörtök

Közvetlenség

Andrea Ferrit, egy olaszországi Pesaro egyik benzinkútjának vezetőjét hidegvérrel lőtte le két férfi júniusban, köztük az egyik az a fiatalember volt, akit az áldozat saját fiaként szeretett, és munkát adott neki. Andrea bátyja, az ötvenegy éves Michele Ferri a tragédia után levelet írt Ferenc pápának, amiben arra kéri az egyházfőt, hogy imádkozzon bátyjáért, és abbéli aggályait is kifejezi, hogy képtelen megbocsátani a gyilkosoknak, pedig tudja, hogy a megbocsátás a keresztény ember erénye.

Aztán 2013. augusztus 7-én, szerdán megcsörrent Signor Ferri otthoni telefonja. „Ciao Michele, itt Ferenc pápa” – mondta egy derűs, idős hang. Először Ferri azt hitte, valami telefonbetyár áldozata lett, de amikor meggyőződött róla, hogy valóban Ferenc pápa hívja a Vatikánból, szóhoz sem tudott jutni a meghatottságtól és izgalomtól. A 76 éves egyházfő kondoleált az elhunyt testvérének, és azt mondta, sírt, amikor elolvasta a levelet, amit neki írt a férfi.
 Az első argentin származású pápa a telefonhoz kérte Ferri édesanyját is, hogy részvétét fejezze ki neki is fia elvesztéséért.

Ferenc pápa a pápaság évezredes történetének legközvetlenebb egyházfője, aki pápának választásakor „Buona sera”-val köszöntötte híveit, naponta találkozik az átlagemberrel, hagyja, hogy ölelgesse, csókolhassa a tömeg. Gyakran maga válaszol levelekre, egykori barátait is személyesen hívta fel, miután beiktatták. Különös gonddal törődik a gyerekekkel, a pápamobilra rendszeresen hív fel kisgyermekeket, vagy mozgássérült fiatalokat.8 megjegyzés:

 1. Köszönöm,hogy ezt leírtad!!!! Alig látom a billentyűket a könnyeimtől.....csodálatos ,hogy Isten mindig ad olyan embereket,akik példát mutatnak és erőt adnak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen! Én is nagyon örülök, hogy ilyen ember került a pápai székbe.

   Törlés
 2. Névtelen20:13

  Az egész viselkedése, közvetlensége mindenkit megérint. Sokat fogják még Őt emlegetni.
  II. János Pál pápának sem halványodott az emléke.

  Pesaroban jártam pár évvel ezelőtt. Csodás városka, minden Rossiniről szól, ott született.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most olvastam ezt is: A 19 éves mérnökhallgató nemrég levelet írt a pápának - azt nem árulta el, hogy miről -, arra azonban nem számított, hogy az egyházfő felhívja őt telefonon. Márpedig ez történt - írta csütörtöki számában az Il Gazzettino című lap.

   "Helló, itt Ferenc pápa beszél" - szólt a telefonba vasárnap a pápa, aki rögvest fel is ajánlotta Stefano Cabizzának, hogy tegeződjenek.

   A beszélgetés nyolc percig tartott. "Nevettünk és viccelődtünk" - számolt be a mérnökhallgató. "Azt mondta nekem, hogy Jézus és a tanítványai is tegezték egymást" - részletezte, hozzátéve, hogy Ferenc pápa arra kérte, imádkozzon érte sokat. "Megáldott, és én úgy éreztem, nagy erő támadt bennem" - fogalmazott.

   Elődjétől, XVI. Benedek pápától eltérően Ferenc szívesen ragad telefont: alkalomadtán felhívja barátait - legyenek akár hívők, akár nem -, de arra is volt példa, hogy újságírókat tárcsázott, hogy beteg hozzátartozóik vagy vizsgaeredmények után érdeklődjön. Miután pápává választották, személyesen hívta fel azt a Buenos Aires-i újságosstandot, ahol előfizetéseit intézte, hogy jelezze, egy ideig nem lesz az argentin fővárosban, így nem kéri a lapokat.
   Forrás: www.ma.hu

   Törlés
 3. Milyen jó, hogy ilyen emberek, ilyen pápák is vannak még:) Úgy örvendek:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó bizony, reméljük még sok átlagembernek okoz ilyen örömöt.

   Törlés
 4. Azt hiszem, Ferenc Pápa nagyon kellett az európai keresztyéneknek...Katolikus barátnőm szokott róla sokat mesélni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Milyen jó, hogy neked van egy "benfentes" embered. Én csak a hírekből értesülök róla.

   Törlés

Kincset érő szavad:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...