2012. május 24., csütörtök

A varázsdada


Nanny McPhee varázsdada személyisége jó iránymutatás lehet a komisz gyerekek szüleinek. Eddig két filmje jelent meg és mind a kettő arról szól, hogy olyan családokba szegődik el dadának, ahol a gyerekek nagyon rosszak. Egy csúf banyaként érkezik kócos hajjal, bibircsókokkal, félelmetes foggal, nagy orral. Van egy varázsbotja, ami segíti őt a nevelésben. 

Tetszik a határozottsága és a nevelési módszere. Mind a két filmjében 5-5 szabályt állított fel, aminek teljesülnie kell ahhoz, hogy a gyerekek megváltozzanak, és közben ő - a rút boszorkány - egy szép lénnyé változzon. 

A szabályok az alábbiak
- lefeküdni, amikor mondják
- felkelni, amikor mondják
- felöltözni, amikor mondják
- figyelni
- azt csinálni, amit mondanak neked
- megosztani egymással a dolgokat
- odaszánni magunkat
- segíteni egymásnak
- töretlenül hinni stb.


És amíg ezeket a szabályokat a gyerekek mind megtanulják, addig addig a rút banya széppé változik, és megszeretik őt a gyerekek és nem is lesz rá szükség. Ugyanis azt vallja, hogy: "Ha szükség van rám, de nem szerettek, maradok. Ellenben ha nincs szükség rám, de megszerettek, elmegyek.

Forrás-Source

Nanny McPhee arrives to help a harried young mother who is trying to run the family farm while her husband is away at war, though she uses her magic to teach the woman's children and their two spoiled cousins five new lessons.


- Go to bed when you're told to.
- Get out of bed when you're told to.
- Get dressed when you are told to.
- Listen!
- Do as you are told when you are told to.
- To share each other 
- To get along, 
- To help each other, 
- To have faith etc.


And the nanny is going to be a nice women without any warts. She says: "When you need me, even if you don't want me, I will be there.  When you don't need me, even if you want me, I will go."

Trailers: 
I. Nanny McPhee
II. Nanny McPhee and the Big Bang

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kincset érő szavad:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...