2012. május 16., szerda

Az első lépés - The first step

Mindig az első lépést a legnehezebb megtenni. Mindenben... Legyen bátorságod! Tedd meg! :) Valaki még ennél is jobbat tervezett Neked!!! :)

Ha Te már megtetted, írd meg, hogy Neked mi volt az első lépésed! (http://vanmegoldas.net/)

A videó szövege:

Mindig az első lépés a legnehezebb. Mindenben.

Megfogalmazni vagy kimondani valamit. Bocsánatot kérni vagy megbocsátani. Változni vagy változtatni. Elengedni vagy magunkhoz ölelni. Dönteni arról, hogy valaki a barátod vagy a szerelmed legyen. Mindig az első lépés a legnehezebb. Talán mert nem szeretünk változni és változtatni. Ha már valamit megszoktunk, akkor az általában úgy is marad, hiszen minden változás fájdalmas dolog. És mindig – hangsúlyozom, mindig – konfliktussal jár. Éppen ezért az ember szeret a kis biztonsági zónáján belül maradni, ahol a jól ismert szokásokkal le lehet élni egy életet. A biztonsági zónánkból kilépni a legnehezebb dolog ezen a világon. Megtenni az első lépést. Otthagyni a biztosat - még ha rossz is - valami bizonytalanért. Talán ennél csak az a nehezebb, amikor azt az első lépést nem azért kell megtenni, mert rossz helyen vagy, hanem azért, mert valaki még ennél is jobbat tervezett neked. Könnyen hozzászokunk ahhoz, hogy megbántunk és megbántanak, vagy megalázunk és megaláznak, hogy kihasználunk és kihasználnak. Tényleg sok mindent képesek vagyunk megszokni. Fájdalmat, megaláztatást, közönyt, kitaszítottságot. Még sincs erőnk megtenni az első lépést, mert félünk az ismeretlentől. Szépen lassan fogyunk el. A türelmünk, az erőnk, az időnk, a szeretetünk. Így lesz belőlünk a mai modern ember, távol mindentől és mindenkitől.

Furcsa, de a megoldás mindig is a közeledben volt. Mondhatnám, a lehető legközelebb volt hozzád. Valaki megtette feléd az első lépést. Belépett a biztonsági zónádba, az életedbe, a bajaidba. Átvállalta terhedet, a félelmeidet, elfogadja múltadat. Melléd áll, mert segíteni akar, hogy megtedd az első lépést. Vele együtt elindulhatsz egy kalandos utazásra, ahol soha nem tapasztalt módon élhetsz: szerethetsz, elfogadhatsz és megbocsáthatsz mindenkinek. Isten szól, mert szeret, mert elfogad, mert haza vár. Indulj! Tedd meg az első lépést!
------------------------------------------------------------------------------
The first step is the most difficult to do.  Have courage! Do it! Choose God! :)

English version (sorry, if it is not the correct translate!) :)


The first step is always the hardest. In everything. 

To formulate or to say something. To apologize or to forgive. Changed or modified. Release or to embrace. Decide someone is to be your friend or your love. The first step is always the most difficult. Maybe it is because we do not like change, and to modify. If you have something to get used to it, it usually remains, because every change is usually painful. And always - I emphasize: always - involves conflict. That is why people like to stay within a small s ecurity zone, where the well-known habits you can live a life. Exit from the s ecurity zone is the most difficult thing in this world. Take the first step. Be certain to leave - even if it is wrong – for something unsure. Perhaps it could only be more difficult when you are not in the wrong place, but because someone is even better did than you planned. Easy to get used to hurt and hurt, humiliated or humiliating, and by taking advantage of and exploited. Really a lot of t hings we are able to get used to. Pain, humiliation, indifference, exclusion. There is no strength to take the first step because we are afraid of the unknown. Slowly fades away. The patience of our strength, our time, our love. So it will be of us in today's modern man, away from everything and everybody. 


Strange, but the solution was always close to you. I could say was as close as possible to you. Someone has taken the first step towards you. He entered your security zones, your life, in your problems. He took over your burden, your fears, accept your past. He is next to you, because he wants to help you to do the first step. With him you can go to an adventurous journey where you live an unprecedented way: you can love, forgive and accept, you can give to everyone. God says, because he loves you, he accept you, he is waiting for you. Go! Do the first step!

Forrás / Source: http://vanmegoldas.net/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kincset érő szavad:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...